Новини

Агенции за недвижими имоти затварят


Много агенции за недвижими имоти вече затвориха, съобщиха от Националното сдружение Недвижими имоти – Бургас. Това са предимно недостатъчно компетентни фирми, каза Диана Иванова, председател на сдружението. Тя подчерта, че пазарът има нужда от регулация от страна на държавата, като трябва да бъдат наложени определени изисквания към брокерите и да им се търси отговорност. Отново се наблюдава доста агресивно поведение на банките за предлагане на кредит за покупка на жилищен имот, но клиентите остават предпазливи и при ползване на кредитиране се съобразяват вноската им за кредита да не надхвърля 30-40 % от общия семеен доход.

Пазарът на бизнес имоти също остава слаб, а инвеститорите, които смятат да развиват някаква търговска дейност, предприемат наемане на помещение и не купуват имоти.

Напоследък се забелязва и нова тенденция в измамите – кражби на фирми, а не на имоти, съобщи Емил Радев от правната комисия в НС. Всеки може да влезе на сайта на Агенцията по вписванията и да види всички документи и цялата фирмена регистрация, включително личните карти на управителите и членовете на ръководството, след което да направи фалшиво пълномощно, фалшиво събрание и да бъдат сменени ръководните органи.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us