Новини

Американец ще се изстреля в самоделна ракета, за да докаже, че Земята е плоска

В опит да докаже, че Земята е плоска, американец ще се изстреля в космоса от самоделна ракета, задвижвана с пара тази събота, предаде Асошиейтед прес. Майк Хюз е изработил собственоръчно ракетата от метал за скрап. Той планира да достигне височина от около 550 м.

Ако приемем, че Хюз оцелее след полета със скорост 500 м/час през пустинята Мохаве, това ще бъде едва първата фаза на неговата амбициозна „плоскоземна“ космическа програма. В последващ полет американецът планира да достигне височина от няколко мили, от която той се надява да заснеме диска, върху който живеем.

61-годишният мъж е обещал на общността, вярваща в теорията за плоска Земя, да разобличи конспирацията за кръглата Земя с помощта на парната ракета.

Полетът му ще започне от модифициран мобилен дом. Самият Хюз признава, че все още има какво да научи за ракетното инженерство.

Първата управляема ракета е направил през 2014 г. и тогава успява да извърши полет за около четвърт миля, в края на който Хюз е влачен от останките на ракетата. По думите му, травмите от опита му са го поставили в проходилка две седмици.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us