Новини

АПИ приема заявления от собствениците на имоти по Северната тангента до 30 януари

Собствениците на имоти по трасето на Северната скоростна тангента на София ще могат да подадат заявление по образец за сключване на съдебни споразумения до 30 януари 2015 г. Процедурата е съгласно чл. 178 от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с Решение на Министерския съвет № 811/2013 г. Заявленията се подават в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ като към днешна дата са постъпили 15.

Държавата предлага на собствените максимална цена за отчуждаването на имоти до 20.05 лв. за квадратен метър.

Общата дължина на Северната скоросна тангента е 16.5 км. Трасето преминава през землищата на Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци, Враждебна. Отсечката е важна за София и страната, тъй като в нея се пресичат автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“ и пътят София – Калотина, напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“. С изграждането на тангентата ще се осигури връзка между няколко европейски коридора – №IV, VIII и X. През тях се осъществява трафикът от и за Гърция, Румъния, Република Македония и Сърбия.

Финансирането на обекта е обезпечено със средства от Европейския съюз по ОПРР 2007-2013. Сключеният договор за безвъзмездна финансова помощ е на стойност 234 996 783,89 лв. като срокът за изпълнение на проекта е 31.10.2015 г.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us