Новини

Арести за незаконно строителство в Албания

В показна акция и с белезници бяха задържани трима жители на Дерми, Вльора, които са изграждали постройки по крайбрежието, без да имат разрешение от съответните власти. Акцията е част от плана за действие на Генералната дирекция на полицията за идентифициране, предотвратяване и наказване на незаконните строителни действия по албанското крайбрежие, особено в жълтата линия в градските райони.

На нарушителите е повдигнато обвинение за незаконно строителство и материалите са изпратени на прокуратурата за последващи процесуални действия, се казва в полицейския доклад, цитиран от медиите в Албания.

Във Велипоя гражданин е бил задържан и са му повдигнати обвинения за „незаконно строителство“ и „кражба на ток“, след като е бил заловен да строи бар на брега. Медиите споменават още двама, които са били задържани за незаконни действия по крайбрежието.

През миналия месец властите проведоха масираната акция „Нашето крайбрежие“. Десетки незаконни постройки бяха разрушени в Саранда, Дуръс и други курорти, а наложените глоби бяха за стотици хиляди евро. В началото на акцията албанският премиер, се зарече, че „ще бъде освободена всяка окупирана територия“ от крайбрежието на страната.

Автор

Geomedia Magazine

geomedia.bg

От категорията

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us