Новини

България с павилион на Експо 2015 в Милано

Според официалната информация публикувана на интернет страницата на изложението страната ни ще бъде представена с павилион на тема „Открийте разнообразието в природата“. Павилионът ще отразява разнообразието, традициите, иновациите и съхранението. На изложбена площ от 584 кв. м. страната ни ще покаже биологичното разнообразие, качествата на минералната вода, както и научните изследвания и постижения в областта на земеделието и хранителната промишленост.

Посетителите на павилиона ще могат да опитат и закупят местни български продукти като кисело мляко, бяло саламурено сирене, лютеница и други.

Проектът е изготвен след обществена поръчка обявена от Министерството на земеделието и храните. За изпълнител е избрано дружеството „Иво Петров –Архитекти” ООД като критерия за подбор е бил икономически най-изгодна оферта. Процедурата е приключила в края на юни миналата година.

Експо 2015 Милано ще се проведе от 1 май до 31 октомври под надслов „Да изхраним планетата. Енергия за живот“. Сред проектантите на над 60-те павилиона са имена като Норман Фостър и Даниел Либескинд.

Повече за изложението на интернет страницата му https://www.expo2015.org/en/index.html

Bulgaria

Местоположението на българския павилион на територията на изложението

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us