Новини

Без нови средства по програмата за енергийна ефективност през 2018 г.

Докато не бъде изчерпан ресурсът по Националната програма за енергийна ефективност, най-вероятно няма да предложим нови средства. Това заяви пред журналисти днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, след като взе участие в Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“.

Над 700 са въведените в експлоатация многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. По 600 сгради се работи, а 700 очакват довършване. Това ще е една от основните бюджетни програми за строителния бранш през 2018 г., подчерта министърът.

През 2018 и 2019 години ще се приключват сградите, за които към момента има одобрено финансиране и сключени договори с Българска банка за развитие. Следващата година ще се реализират още сгради в рамките на гарантирания досега ресурс.

Внесени са и нови правила за програмата в Народното събрание и се очакват дебати. Евентуално ново финансиране ще бъде предвидено през 2019 г., допълни министър Нанков.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us