Новини

Целият програмен код на Аполо 11 вече е достъпен в интернет

Програмният код, благодарение на който Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стъпват на Луната, вече е свободно достъпен за всички в портала за софтуерни проекти GitHub – https://github.com/chrislgarry/Apollo-11. Публикувани са програмите на основния компютър, на командния модул и на лунния модул на Аполо 11.

Авторите, софтуерни инженери от Масачузетския технологичен институт (MIT), са написали толкова дълъг код, който отпечатан е бил с височината на човек.

Досега софтуерът на Аполо 11 се е появявал няколко пъти в интернет пространството, но с известни липси. Качената версия в GitHub е за цялата система. Специалистът по компютърни технологии Рон Бъркли е попълнил празните места в кода, като е използвал сканирани копия от разпечатки и собствените си познания. В края на миналата седмица бившият стажант на NASA Крис Гари качва кода на платформата GitHub, където милиони програмисти споделят свои проекти. Това привлича интереса на много потребители, които пресяват коментарите оставени от авторите на кода. Регистрираните в GitHub ще могат да предлагат и промени, както и да сигнализират за проблеми в програмите.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us