Новини

Девети национален конкурс за детска карта на света

С изложба на 210 детски рисунки – карти на света завърши Деветият национален конкурс за детска карта на света „Моето място в съвременния свят”, организиран от Българската картографска асоциация. На тържествена церемония в края на февруари в Университета по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) бяха наградени победителите. Националният конкурс тази година има особено звучене, тъй като се провежда в Международната година на картата и е част от Международния конкурс за детска карта на света „Барбара Печеник” 2015 на Международната картографска асоциация.

Alexandra 5years Custom

Александра Гъркова (5 г.)

Desislava 12years Custom

Десислава Димитрова (12 г.)

Deya 8years Custom

Дея Евтимова (8 г.)

Шест българчета ще представят страната на международната изложба за детска карта на света на 27-та Международна картографска конференция в Рио де Жанейро, Бразилия, 23 – 28 август 2015 г. Това са     Александра Гъркова (5 г.) от Бургас с рисунката „Животните по света“, Дея Евтимова (8 г.) от Бургас с рисунката „Моето място в съвременния свят – там, където има мир, толерантност, уважение, приятели, детство, свобода, щастие, игри, любов…“, Елизабет Милкова (11 г.) от София с рисунката „Приятели от цял свят посещават България“, Десислава Димитрова (12 г.) от Ловеч с рисунката „Магията на българския фолклор“, Луиза Тотева (14 г.) от Казанлък с рисунката „Чисти ръце за планетата“ и Нина Ачилова (14 г.) от Казанлък с рисунката „Жива планета“.

Elizabet 11years Custom

Елизабет Милкова (11 г.)

Luiza 14years Custom

Луиза Тотева (14 г.)

Nina 14years Custom

Нина Ачилова (14 г.)

За активно участие в Националния конкурс за детска карта на света грамоти получиха 14 школи и училища от цялата страна.

Картите от Международния конкурс ще се съхраняват в картографската библиотека на Университета Карлтън, Канада и ще бъдат достъпни на уебсайта на библиотеката (https://children.library.carleton.ca).

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us