Новини

Днес отбелязваме Световния ден на околната среда

На днешната дата светът отбелязва Денят на околната среда (World Environment Day). Той се провежда всяка година и има за цел да насърчи осведомеността и действията за опазване на нашата околна среда.

От своето първо честване през 1974 г. кампанията се е превърнала в глобална платформа, посветена на опазването природата, която се популяризира в над 100 страни.

„„Да победим замърсяването с пластмаси“ е темата на тазгодишния Световен ден на околната среда – тема, която приканва всички ни да се замислим как можем да променим ежедневието си, за да намалим вредите от замърсяването с пластмаси върху околната среда, дивата природа и нашето здраве“, съобщава в свое изявление министърът на околната среда и водите Нено Димов, публикувано от пресслужбата на ведомството.

„Инициативата е възможност за всеки от нас да даде своя принос и да се включи в борбата срещу замърсяването с пластмаси по света, чрез някои от многобройните начини за това. И не е нужно да се чака до 5 юни, за да се действа!“, приканва министър Димов.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us