Новини

ДНСК издава онлайн удостоверения за строителен надзор

Дирекцията за национален строителен контрол издава по електронен път удостоверения на фирмите за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Услугата е част от мерките за облекчаване на административната тежест и подобряване на условията на обслужване на бизнеса. По електронен път може да се заявят и настъпили промени в съдържанието на издадено удостоверение.

Сред онлайн услугите е подновяването с пет години на издадено удостоверение. За целта трябва да се подаде една декларация, без да са необходими други документи за фирмата и нейните екипи, които се изискват при предоставяне на услугата в хартиен вариант.

От фирмите няма да се изисква и удостоверение за наличие на финансови задължения към Националната агенция за приходите, при подаването на документи за удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

Според статистиката, от дирекцията за последните шест години са издадени около 750 удостоверения за надзорна дейност на фирми от цялата страна.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us