Новини

ДНСК издава онлайн удостоверения за строителен надзор

Дирекцията за национален строителен контрол издава по електронен път удостоверения на фирмите за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Услугата е част от мерките за облекчаване на административната тежест и подобряване на условията на обслужване на бизнеса. По електронен път може да се заявят и настъпили промени в съдържанието на издадено удостоверение.

Сред онлайн услугите е подновяването с пет години на издадено удостоверение. За целта трябва да се подаде една декларация, без да са необходими други документи за фирмата и нейните екипи, които се изискват при предоставяне на услугата в хартиен вариант.

От фирмите няма да се изисква и удостоверение за наличие на финансови задължения към Националната агенция за приходите, при подаването на документи за удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

Според статистиката, от дирекцията за последните шест години са издадени около 750 удостоверения за надзорна дейност на фирми от цялата страна.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us