Новини

До седмици започва реконструкцията на Западния парк в София

На официална церемония вчера бе подписан договорът за реконструкция на Западен парк в София. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ. По думите на министър Николай Нанков „това е поредният важен „зелен“ проект на общината, с изключително добре подбрани и належащи мерки за подобряване на достъпността и сигурността чрез изграждане на ново осветление и система за видеонаблюдение, както и на всички архитектурни елементи на парковата среда.“.

Проектът получава 8,5 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а общата му стойност е близо 11 млн. лв.

Министър Нанков напомни, че това е третият договор в изпълнение от инвестиционната програма по ОПРР на Столична община на обща стойност над 230 млн. лв., след проекта за интегриран градски транспорт и за обновяване на градската среда. Предстои подписването и на договорите за обновяване на образователна инфраструктура, на социална и на културна инфраструктура в София, допълни той.

 „Модернизацията и развитието на зелените системи е една от основните мерки за подобряване на чистотата на атмосферния въздух в София“, коментира кметът Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че Западният парк е последният от старите софийски паркове, чието обновяване предстои, като проектът предвижда възстановяване на 530 декара зелени площи, алеи, изграждане на велосипедна алея и отваряне на вход към него от към ж.к. „Люлин“. „Имаме готовност и очакваме реалните строителни дейности да стартират през следващите седмици“, каза още столичният кмет и допълни, че срокът за изпълнението им е 10 месеца.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us