Новини

Доброволното премахване на незаконния строеж в Яйлата трябва да стане до края на юли

В края на месец юли изтича срокът за доброволно премахване на незаконния строеж в местността „Яйлата“, община Каварна. Проверка на ДНСК е установила, че се спазва заповедта за спиране на строителните работи и забрана на достъпа.

Нареждането е потвърдено с окончателно съдебно решение на Върховния административен съд от 2 юли 2015г. Ако в срока за доброволно изпълнение не се отстрани незаконния строеж, от ДНСК ще бъдат взети мерки за принудителното премахване.

Стоителството в местността „Яйлата“ бе подновено през 2013 г. След незабавна проверка от страна на контролния орган, е установено наличието на тежки пороци в разрешителното за строеж, издадено от главния архитект на Каварна. Градежът се намира в защитена територия на археологически резерват „Яйлата“, като всякакво строителство е забранено с плана за управление и общия устройствен план. Стоежът е спрян и на изпълнителя и главния архитект наложени глоби. След произнасянето на последната съдебна инстанция са потвърдени разпорежданията на ДНСК като законосъобразни.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us