Новини

Дрон летя рекордно дълго

Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди, съобщи Синхуа.
Дронът работи с бензинов двигател и тежи около 60 кг с пълен резервоар. Размахът на крилата му е около 10 м. Той е проектирано от 25 китайски студенти от Пекинския университет по авиация и астронавтика. Средната им възраст не надвишава 20 години.
Университетът получи сертификат за световен рекорд от Международната авиационна федерация. Китайският дрон е наречен на „бащата на китайската авиация“ Фън Жу (1883-1912). Рекордният полет на дрона е бил в гр. Сюйчан, провинция Хънан на 21 май.
Предишният рекорд за най -дълъг полет на дрон принадлежи на „Орора флайт сайънсис“ (Aurora Flight Sciences), дъщерно дружество на „Боинг“. През 2014 г. апаратът „Орион“ летя 80 часа, 2 минути и 52 секунди.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us