Новини

Дрони келнери в ТУ в Айндховен

Дрони сервира коктейли в първото в света „дрон кафене“, което се намира в Технологичния университет в Айндховен, Холандия. В заведението летящите келнери минават бързо между масите. Машинката е кръстена Блу Джей.

Кафенето с мимолетно съществуване и футуристичен дизайн отвори врати в рамките на фестивал, посветен на 60-годишнината на университета. То предлагаше четири коктейла с или без алкохол. Напитките са сини и зелени като очите на Блу Джей, които са с форма на полумесец. Създаването на флотилията от шесте дрони е финансирано от университета и частни партньори. Всяки робот струва 2000 евро.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us