Новини

Дрони стават пощальони в Швейцария

Швейцарските пощи започнаха да тестват доставки с дрони. Първите изпитания на летящите пощальони ще бъдат до края на месец юли, а след няколко години вероятно ще започне и широката им употреба.

Апаратите летят на разстояния над 10 километра, с товар до един килограм, при едно зареждане на батерията. Маршрутите са заложени предварително в специално разработен за целта софтуер.

Пощенската служба в Швейцария заяви, че ще тества щателно дроните преди масовото им приложение, включително и проучване на свързаното с тях законодателство.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us