Новини

Дрони в парижкото небе

Париж отмени за 4 септември забраната за използването на дронове заради фестивал, събрал във френската столица любители на тези технически „играчки“, за да популяризира употребата им, предаде ДПА.

На прочутия парижкия булевард Шанз Елизе експерти обясняваха на любопитните как действат летящите роботи. Мерките за сигурност бяха засилени заради извънредното положение във Франция, въведено след терористичната атака от ноември миналата година и удължено няколко пъти поради неотминалата опасност.

Организаторите на Парижкия фестивал на дроновете казаха, че искат да демонстрират колко широк е спектърът за използване на безпилотните летателни апарати, критикувани поради опасения, свързани със сигурността, и липсата на регулация. Тези апарати обаче стават все по-популярни и за бизнес, и като развлечение.

Дроновете могат да се използват за различни цели – в железопътния транспорт, от противопожарната служба, за опазване на исторически сгради и в селското стопанство, обясни Жан-Лу Мисика – представител на местните власти, отговарящ за иновациите и развитието.

Зрителите на подобно събитие, организирано в германската столица Берлин, бяха черпени с вурстчета, доставени им от дронове в рамките на акцията „Летящото барбекю“.

 

вижте шан-з-елизе от високо

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us