Новини

ЕК съди България заради националния регистър

Европейската комисия ще предяви иск срещу България пред Съда на Европейския съюз за това, че все още не е свързала своя национален търговски регистър със Системата за взаимно свързване на търговските регистри (BRIS).

По този начин страната ни нарушава Директива (ЕС 2017/1132) относно някои аспекти на дружественото право.

България трябваше да свърже търговския си регистър с BRIS до 8 юни 2017 г. Повече от четири по-късно и въпреки многократните призиви от страна на ЕК обаче това все още не се е случило.

По тази причина нито една от функциите на BRIS не е налична по отношение на българските дружества – затруднено е получаването на съответната информация за българските фирми за гражданите, дружествата и специалистите от ЕС.

Без BRIS търговските регистри не могат да си сътрудничат и при презгранични сливания, в които участват български фирми, или при процедури, свързани с презгранични клонове на български дружества.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us