Новини

Еко институт направиха в Австралия


В Австралия е основан нов експериментален еко институт за изследване на възможностите на технологиите за улавяне и съхранение на въглероден  двуокис. Тази еко технология има за цел да намали емисиите на парникови газове в атмосферата на властта.

Институтът е създаден по инициатива на австралийския премиер Кевин Ръд. Австралия ще предоставя всяка година за поддържане на новата еко институция около 70 милиона щатски долара. 

Еко технологията за улавяне на въглеродния двуокис и обезвреждане му е област на енергетиката, което цели да се използват произведените от съществуващите топлоелектрически централи парникови газове.

Австралия далеч не е първата страна, в която се разработват еко проекти за „ловене“ на въглероден двуокис. Така например, наскоро компания от Великобритания, която е собственик на електрическата мрежа на Великобритания, съобщи планира да изгради до 2012 г., еко инсталация с инжектиране на въглероден двуокис, произвеждани от термични централи, под дъното на Северно море.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us