Новини

Европа отбелязва деня на езиците

На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езизците. Инициативата за честването му е на Съвета на Европа и датира от 2001 г., обявена за Европейска година на езиците. Съвместно с Европейския съюз се насърчава многоезичието като важен елемент от културното наследство на континента и изучаването на езици в и извън училище. В Съвета на Европа членуват 47 държави, в това число и 28-те членки на Европейския съюз. Основната цел на международната политическа организация е да насърчава сътрудничеството в областта на човешките права, правото, демократичното развитие и културното сътрудничество.

Към поздравленията за празника се присъедини и Европейската ГНСС агенция с линк към Youtube канала си, в който има клипове на различни езици. Два от тях са на български и представят системата „Галилиео“. Ще ги намерите тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLoW55g8cihhImzf3RtZ7Mv_zSGrYgTgTz.

Посетителите на официалната интернет страница на Европейския ден на езиците ще намерят интересни факти, игри и календар със събития по случай празника: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/bg-BG/Default.aspx.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us