Новини

Европейската ГНСС агенция обяви стипендия за млади професионалисти

Европейската агенция, отговаряща за ГНСС, обяви стипендия под наслова „Синергия в космическите системи“. Кандидатите трябва да предоставят 30-секундно видео, заедно с есе от 400 думи, които да отговорят на въпроса:

„Космическите програми постигат много поотделно, но единствено чрез синергия ще се разкрият техните истински възможности. Най-добрите резултати ще се получат, след като спътниците и услугите за телекомуникации, навигация и наблюдението на Земята се обединят за изпълнението на общи цели. Как може синергиите на тези три типа космически базирани услуги, които на практика са „система от системи“, да бъдат използвани, за да направим нашия свят по-безопасен и по-устойчив? Използвайте въображението си и дайте реалистични примери на вашите визии за бъдещето!“

Право на участие имат млади студенти и професионалисти от Европа на възраст между 18 и 35 години. Необходимо е да се направи безплатна регистрация на адрес – https://spacegeneration.org/register. Всички кандидатури трябва да се подадат на английски език, придружени със CV до 10 март. Класирането ще се обяви на 15 март 2018 г.

Победителят ще получи до 2000 щатски долара, които да послужат за участие в седмия форум „Синтез на космическото поколение“  и „34-тия Космически симпозиум“, които ще се проведат в средата на април в Колорадо Спрингс, САЩ.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us