Новини

Фандъкова закрива Софийски кадастър


Софийският кмет Йорданка Фандъкова започна административна реформа в общината, като закрива дирекция „Софийски кадастър“. Дейностите по кадастъра остават към направление „Архитектура и градоустройство“. В същата дирекция отива и контролът за законността на строежите. Сега една служба дава разрешителните, а друга следи за незаконно строителство.

Единствено столичният инспекторат, който отговаря за чистотата, реда, правилното паркиране няма да бъде променен. Според новата административна реформа си отиват 26 директори на дирекции, отдели и сектори в Столичната община. Те ще получат за Нова година предложение за понижаване в службата с по-ниска заплата. Тази стъпка ще спести през 2012 г. 1,2 милиона лева за заплати в администрацията. Това е първата стъпка от реформата в столичната администрация, която кметът Йорданка Фандъкова предприема. На „Московска“ 33 работят 1013 служители, а общо администрацията заедно с общинските фирми и районните кметства е 1961 души. Разходите за техните заплати тази година са 15.2 млн. лв.

Действията са провокирани от заръката на финансовия министър Симеон Дянков всички общини да намалят разходите за чиновниците си с 15%.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us