Новини

Фандъкова закрива Софийски кадастър


Софийският кмет Йорданка Фандъкова започна административна реформа в общината, като закрива дирекция „Софийски кадастър“. Дейностите по кадастъра остават към направление „Архитектура и градоустройство“. В същата дирекция отива и контролът за законността на строежите. Сега една служба дава разрешителните, а друга следи за незаконно строителство.

Единствено столичният инспекторат, който отговаря за чистотата, реда, правилното паркиране няма да бъде променен. Според новата административна реформа си отиват 26 директори на дирекции, отдели и сектори в Столичната община. Те ще получат за Нова година предложение за понижаване в службата с по-ниска заплата. Тази стъпка ще спести през 2012 г. 1,2 милиона лева за заплати в администрацията. Това е първата стъпка от реформата в столичната администрация, която кметът Йорданка Фандъкова предприема. На „Московска“ 33 работят 1013 служители, а общо администрацията заедно с общинските фирми и районните кметства е 1961 души. Разходите за техните заплати тази година са 15.2 млн. лв.

Действията са провокирани от заръката на финансовия министър Симеон Дянков всички общини да намалят разходите за чиновниците си с 15%.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us