Новини

Форум на градовете през март в Торино (условия за участие)

Петото издание на Форум за градовете, организирано от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г. в италианския град Торино. Мотото на тазгодишното издание е: „Заедно за зелени и справедливи градове“.
По време на събитието ще бъде даден официален старт на Европейската градска инициативаEuropean Urban Initiative (EUI), www.urban-initiative.eu, която поставя във фокуса на вниманието на участниците няколко важни теми. Основният акцент ще бъде върху иновациите, споделянето и вдъхновението за устойчиво градско развитие в Европа.
Друга важна тема, която ще се обсъжда на форума, ще е за ролята на градовете при изпълнението на Европейската зелена сделка и прилагането на стратегически подходи при адресирането на измененията в климата и опазването на околната среда.
По време на събитието ще се дискутира темата за ролята на малките и средни градски зони за доближаване на Европа до гражданите и задвижването на зеления и справедлив преход.
Регистрация за участие във форума може да направите на следния линк: https://citiesforum2023.eu/en/registration-event.
Заявки ще могат да се подават до 27 февруари 2023 г.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us