Новини

Геодезистите ще контролират дроните с мисъл


Дрони, които могат да бъдат контролирани с мисъл по време на техния полет, създадоха учени от университета в Минесота, САЩ. Петима „пилоти“ успяха да управляват само с мислите си мини хеликоптер в зала. Петимата са били свързани с компютър, който е регистрирал мозъчните им вълни и ги е трансформирал като команди към хеликоптера.

Това не е първият подобен опит. През 2010 г. други учени също успяха да контролират безпилотен летателен апарат само с мисъл, но той летеше до определена ограничена височина.

Постижението може да се използва в медицината за хора с невродегенеративни заболявания.

Макар всичко още да е близо до фантастиката, учените продължават опитите си.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us