Новини

Главните архитекти на общините се срещат в Пазарджик

От 18 до 20 април в Пазарджик ще се проведе седмата национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините. Това съобщиха организаторите на събитието „НСОРБ – Актив“ ЕООД. По време на срещата архитекти, инженери, служители в направленията по териториално и селищно устройство, заместник-кметове и общински съветници от ресорните комисии в общинските съвети ще обсъждат актуални въпроси, практики и тенденции в градската, социалната и културната среда и формират цялостен поглед върху проблемите и реформата в териториалната уредба и управление на общините.

Целта на този основен експертен форум от годишния календар на събитията на Националното сдружение на общините в Република България е да се очертаят и подложат на дискусия наболелите проблеми от ежедневната работа на общинските експерти, да се търсят възможните работещи решения по повдигнатите казуси в общите усилия за по-ефективно благоустрояване на общините.

Покани за участие в тазгодишната среща са изпратени до министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на културата, ДНСК, АГКК, НИНКН, КАБ и САБ, Върховният административен съд, асоциацията на органите на местното самоуправление в Република Македония (ЗЕЛС).

Участие в срещата ще вземат зам.-регионалният министър инж. Валентин Йовев, изпълнителният директор на АГКК инж. Михаил Киров и главният секретар на АГКК Емилия Ангелова.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us