Новини

Google купи за $500 милиона компанията за сателитни снимки от Skybox

Google избра да купи за 500 милиона долара Skybox Imaging като доставчик на висококачествени сателитни снимки.

На първо време Skybox ще служи за развитието на картографията на Google, в течение на първите пет години се очаква да разшири изобщо предложения за интернет услуги на компанията.

Google вече има идея да използва балони и безпилотни самолети, за да осигури онлайн достъп до най-затънтените населените места.

„Мисията на Skybox се състои не само в снимките, а и в бъдещите глобални комуникации“, коментира Дейвид Коуен от Bessemer Venture Partners. С новата покупка от интернет гиганта са убедени, че ще направят картите по-точни с актуални изображения. Освен това се очаква интернет доставката да е по-добра и да се работи много в управлението на кризи.

Основаната през 2009 г. от четирима студенти в „Стандфорд“ – Джулиън Ман, Дан Беркенсток, Чин-Ю-Ху и Джон Фенуик Skybox е създадена с идеята, че създаването на по-евтини сателити може да преобърне космическата промишленост. Докато традиционните производители на сателити като DigitalGlobe поставят акцент върху високия клас предложения, те използват евтини компоненти и създават възможно повече спътници на по-ниска цена.

Напоследък Google търси възможности за нови пазари, притиснат от конкурентите, които го догонват дори и в областта на търсенето и картографията.

Автор

Теодора

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • МВР и дрон заснеха строителството на АМ „Хемус“
  МВР и дрон заснеха строителството на АМ „Хемус“

  Строителството на автомагистрала (АМ) „Хемус“ е проверено от служители на полицията (МВР) в Ловеч. Това стана ясно от комисар Станимир Станев, който заедно с директора

 • Омбудсманът обсъди промените в ЗУТ
  Омбудсманът обсъди промените в ЗУТ

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Виолета Комитова запозна омбудсмана на Република България Диана Ковачева с подготвяни от ведомството промени в Закона за устройство

 • Микропластмасата влияе на климатичните промени
  Микропластмасата влияе на климатичните промени

  Микропластмасата във въздуха оказва влияние върху климатичните промени, откриха учени от Кентърбърийския университет в Крайстчърч, Нова Зеландия. Изследователите са анализирали ефектите от съдържанието на малки

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us