Новини

Google купи за $500 милиона компанията за сателитни снимки от Skybox

Google избра да купи за 500 милиона долара Skybox Imaging като доставчик на висококачествени сателитни снимки.

На първо време Skybox ще служи за развитието на картографията на Google, в течение на първите пет години се очаква да разшири изобщо предложения за интернет услуги на компанията.

Google вече има идея да използва балони и безпилотни самолети, за да осигури онлайн достъп до най-затънтените населените места.

„Мисията на Skybox се състои не само в снимките, а и в бъдещите глобални комуникации“, коментира Дейвид Коуен от Bessemer Venture Partners. С новата покупка от интернет гиганта са убедени, че ще направят картите по-точни с актуални изображения. Освен това се очаква интернет доставката да е по-добра и да се работи много в управлението на кризи.

Основаната през 2009 г. от четирима студенти в „Стандфорд“ – Джулиън Ман, Дан Беркенсток, Чин-Ю-Ху и Джон Фенуик Skybox е създадена с идеята, че създаването на по-евтини сателити може да преобърне космическата промишленост. Докато традиционните производители на сателити като DigitalGlobe поставят акцент върху високия клас предложения, те използват евтини компоненти и създават възможно повече спътници на по-ниска цена.

Напоследък Google търси възможности за нови пазари, притиснат от конкурентите, които го догонват дори и в областта на търсенето и картографията.

Автор

Теодора

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us