Новини

Google купи за $500 милиона компанията за сателитни снимки от Skybox

Google избра да купи за 500 милиона долара Skybox Imaging като доставчик на висококачествени сателитни снимки.

На първо време Skybox ще служи за развитието на картографията на Google, в течение на първите пет години се очаква да разшири изобщо предложения за интернет услуги на компанията.

Google вече има идея да използва балони и безпилотни самолети, за да осигури онлайн достъп до най-затънтените населените места.

„Мисията на Skybox се състои не само в снимките, а и в бъдещите глобални комуникации“, коментира Дейвид Коуен от Bessemer Venture Partners. С новата покупка от интернет гиганта са убедени, че ще направят картите по-точни с актуални изображения. Освен това се очаква интернет доставката да е по-добра и да се работи много в управлението на кризи.

Основаната през 2009 г. от четирима студенти в „Стандфорд“ – Джулиън Ман, Дан Беркенсток, Чин-Ю-Ху и Джон Фенуик Skybox е създадена с идеята, че създаването на по-евтини сателити може да преобърне космическата промишленост. Докато традиционните производители на сателити като DigitalGlobe поставят акцент върху високия клас предложения, те използват евтини компоненти и създават възможно повече спътници на по-ниска цена.

Напоследък Google търси възможности за нови пазари, притиснат от конкурентите, които го догонват дори и в областта на търсенето и картографията.

Автор

Теодора

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

 • Пътищарите и МРРБ се разбраха
  Пътищарите и МРРБ се разбраха

  Добра новина: диалогът между държавата и пътищарите бе възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us