Новини

Google обяви AR навигационни услуги

Компанията Google въведе много нови функции за Google Карти, използвайки добавена реалност (AR). Що се отнася до AR, тя обяви нова навигационна услуга, използвайки камерата и GPS на смартфон, за да даде на потребителя упътвания за пешеходни навигации.

Google нарича тази услуга система за визуално позициониране (Visual Positioning System – VPS). Камерата на смартфона може да се ползва за „разпознаване“ на обкръжението, което е съчетано с обширна колекция от изображения на Google Street View, за да се определи местоположението на потребителя. Тази услуга ще бъде полезна в комбинация с редица приложения, подобни на Yelp, Google Maps, които използват машинно обучение, за да дадат на потребителите препоръки за ресторанти и барове, основани на оценки от Google и на потребители.

Веднага щом Google обяви новата си VPS, се появи конкурент – наречен Fantasmo, който разработва инструменти за създаване на 3D вътрешни и външни карти, които могат да се използват за навигация от хора и роботи. С мобилно приложение, наречено Terra Explorer, се събират геореферентни снимки, които се превръщат в 3D модел.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us