Новини

Гвоздейков откри учебната година в УАСГ

Само след няколко години оттук ще излязат новите проектанти и строители на съвременната инфраструктура на страната. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на откриването на учебната година в Университетa по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

„Всеки ден говорим за нови проекти, инвестиции и реформи във всички сектори на нашата икономика. Не трябва да забравяме, че в основата на този процес стоят знанието и българските учени, които са оценени високо не само у нас, но и зад граница“, каза министър Гвоздейков.

Транспортният министър изтъкна, че бъдещето на железопътния транспорт е в жп линиите, които позволяват движение на влаковете от 300 км/час. „Пожелавам ви именно вие да сте хората, които ще ги проектират и изпълнят“, обърна се той към първокурсниците, които тази година са почти 700.

Сред присъствалите на събитието бяха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов, председателят на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов, представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на архитектите в България.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us