Новини

Художници пуснаха парно във „Факутета“

За да се намали горенето на пластмаса и други забранени за тази цел материали, художниците от Destructive creation решават да започнат инициатива срещу мръсния въздух във „Факултета”.

Те са поставили парно в няколко къщи от махалата. По този начин са намалили комините от 10 на един. За целта се слага един котел, за който са вързани тръби. Те от своя страна захранват пет къщи. Тръбите са вкопани, а местните разказват, че са много доволни от решението.

„Доволни сме, много е хубаво, топличко. Няма пушеци. По-удобно е, по-хигиенично, по-чисто. Много сме доволни от тия момчета. Бог да ги благослови, много стабилни момчета. Всеки иска такова“, разказва Тинка Младенова от махалата.
Преди седмица пък управляващите внесоха предложения за законодателни промени, с които да се борят срещу мръсния въздух. Те предвиждат горенето на боклуци да се криминализира.
Нарушителите, за които се докаже, че горят пластмаса, гуми, текстил и отпадъчни масла, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоба от 2 до 5 хил. лв.

ВИЖТЕ ЕПИЗОД 1 НА ВИДЕОТО ТОПЛИ ХОРА

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us