Новини

И Германия има проблеми с инфраструктурата

Новата германска федерална компания за магистралите призова за повече пари за обновяване на автомагистрали, предаде ДПА.
„Около 3000 моста са в неадекватно и незадоволително състояние“, заяви управляващият директор на Аутобан (Autobahn GmbH) Щефан Кренц пред неделното издание на в. „Велт“. Това е над 10 процента от общо около 27 000 магистрални моста.
Кренц поиска допълнителни средства, както и промяна в закона за планиране. „Нуждаем се от доста повече пари за обновяването на мостове по магистрали“, посочи той и припомни, че, за момента са налични около 1 милиард евро годишно.
Според него разнебитена инфраструктура има из цялата страна. „Оценката на състоянието на мостовете досега е била въпрос на федералните провинции – тя се е правела по различен начин“, уточни той.
Като цяло, по думите му, има разделение изток-запад. На изток много мостове са по-нови, а на запад състоянието им често пъти е по-лошо.
От януари компанията отговаря за планирането, строителството и експлоатацията на всички магистрали в Германия. Преди това те принадлежаха на федералното правителство, докато строителството и експлоатацията бяха отговорност на 16-те федерални провинции, припомня ДПА.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us