Новини

Илoн Мъск може все пак да построи свръхскоростни подземни тунели в Лас Вегас

Американският предприемач Илон Мъск може най-накрая да успее да осъществи мечтата си за система от тунели за свръхбърз транспорт в Лас Вегас, след като понесе значителни удари в други градове, информира „Асошиейтед прес“.

Туристическата агенция на Лас Вегас съобщи, че е препоръчала предприятие, подкрепяно от милиардера, да получи договор за изграждане и управление на система от подземни тунели, чрез която автономни електромобили да превозват светкавично гостите из огромен конферентен център. Проектът по-късно ще бъде разширен до прочутата ивица с казина на града.

Ако бъде одобрена, системата с дължина малко над една миля (1.6 км) ще направи дебюта си през януари 2021 година в центъра, който би трябвало да посреща над 1 милион души годишно.

Тази перспектива доста се различава от блокираните опити на Мъск да построи подобна система в други големи градове, тъй като по договора ще му бъде платено.

Проектите на Мъск в Лос Анджелис и Чикаго бяха силно критикувани от местните жители и власти, като има съмнения дали изобщо ще бъдат открити, припомня АП.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us