Новини

Индия взриви два незаконни небостъргача в Делхи

Индийските власти разрушиха два незаконно построени небостъргача. При операцията близо до столицата Делхи се издигнаха големи стълбове прах, след като за по-малко от 10 секунди най-високите сгради, събаряни някога в страната, се превърнаха в купчина отломки, предаде Ройтерс.

Множествата, наблюдаващи събарянето от покривите на близки сгради, подвикваха и ръкопляскаха, след като 103-метровите небостъргачи се срутиха при контролиран взрив, след който жилищният район бе обгърнат от прах.

Върховният съд на Индия разпореди миналата година разрушаването на небостъргачите в град Нойда. Това стана, след като продължителна съдебна сага установи, че изграждането им е нарушило правилата за издигане на височинни сгради и нормите за пожарна безопасност.

Над 3700 килограма експлозиви бяха използвани за разрушаването на небостъргачите, казаха индийски служители пред местни медии. Те уточниха, че операцията е била планирана така, че да бъдат причинени минимални щети в околния район. Хиляди хора бяха евакуирани от домовете си.

Полицията съобщи, че оценява дали има някакви щети.

Подобно разрушаване на небостъргачи е рядка практика в Индия, въпреки повсеместното незаконно строителство, отбелязва Ройтерс.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Птици оживяват като дронове
  Птици оживяват като дронове

  Странна идея е хрумнала на изследователи от Техническия университет в Ню Мексико в стремежа им да шпионират незабелязано. Те са решили да използват изпитаното изкуство

 • Деца молят за вода министъра с рисунки
  Деца молят за вода министъра с рисунки

  Деца от безводния Омуртаг подариха свои рисунки, които повече приличат на протестни плакати, отколкото на детски илюстрации, на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството

 • Какво е слънчево геоинженерство и има ли то почва… на Земята
  Какво е слънчево геоинженерство и има ли то почва… на Земята

  Учените са единодушни, че намаляването на глобалните емисии на парникови газове във възможно най-кратки срокове е от ключово значение за справяне с глобалното затопляне. Или

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us