Новини

Индия взриви два незаконни небостъргача в Делхи

Индийските власти разрушиха два незаконно построени небостъргача. При операцията близо до столицата Делхи се издигнаха големи стълбове прах, след като за по-малко от 10 секунди най-високите сгради, събаряни някога в страната, се превърнаха в купчина отломки, предаде Ройтерс.

Множествата, наблюдаващи събарянето от покривите на близки сгради, подвикваха и ръкопляскаха, след като 103-метровите небостъргачи се срутиха при контролиран взрив, след който жилищният район бе обгърнат от прах.

Върховният съд на Индия разпореди миналата година разрушаването на небостъргачите в град Нойда. Това стана, след като продължителна съдебна сага установи, че изграждането им е нарушило правилата за издигане на височинни сгради и нормите за пожарна безопасност.

Над 3700 килограма експлозиви бяха използвани за разрушаването на небостъргачите, казаха индийски служители пред местни медии. Те уточниха, че операцията е била планирана така, че да бъдат причинени минимални щети в околния район. Хиляди хора бяха евакуирани от домовете си.

Полицията съобщи, че оценява дали има някакви щети.

Подобно разрушаване на небостъргачи е рядка практика в Индия, въпреки повсеместното незаконно строителство, отбелязва Ройтерс.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Телескопът Джеймс Уеб засне пръстените на Нептун
  Телескопът Джеймс Уеб засне пръстените на Нептун

  Космическият телескоп „Джеймс Уеб“ засне първите ясни изображения на Нептун и пръстените на планетата от десетилетия, съобщи АФП, като цитира информация на НАСА. Европейската космическа

 • Одушевено: Лагуна „стана“ човек
  Одушевено: Лагуна „стана“ човек

  Или как можем да опазим природата… Силно замърсената испханска лагуна Мар Менор е първата екосистема в Европа, която получава правен статут на личност. Решението бе

 • Откриха от какво са направени пръстените на Сатурн
  Откриха от какво са направени пръстените на Сатурн

  Пръстените на Сатурн може да са се образували в резултат на смъртта на голяма луна, отклонила се твърде близо до планетата, предаде Ройтерс, като цитира

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us