Новини

Иран заглушава западни медии


През последните дни в Близкия Изток отново бяха заглушени радио- и телевизионни програми на западни медии, съобщи Дойче веле. Според европейския сателитен оператор Eutelsat сигналът за заглушаването е бил излъчен от територията на Сирия. Радоито, заедно с други медии, изготви съвместна протестна резолюция, съобщи генералният директор на Дойче веле Ерик Бетерман.

Макар сигналът да е спрян на територията на Сирия, експерти предполагат, че това е дело на Техеран, който от години смущава програмите на чуждите медии. Предполага се, че това е отговор на решението на Eutelsat от 15-ти октомври да прекрати сателитното излъчване на 19 държавни ирански програми. След свалянето им от сателитно излъчване те могат да се приемат само на територията на Иран. Сред тях е и иранският новинарски канал Press TV. От Eutelsat обявиха, че стъпката произтича от санкция на ЕС срещу директора на държавния оператор на въпросните 19 радио и телевизионни програми. Освен това има и официално искане от Франция за сваляне от сателитно излъчване на пограмата на иранския канал Sahar 1 TV. Макар западните медии да недоволстват, Аня Цимерман от Съюза на журналистите в Германия коментира, че действията на Eutelsat са спорни, защото са вид цензура, наложена от сателитен оператор. Официален Техеран отрича да заглушава западните медии.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us