Новини

Испания погна руски собственици на имоти за 25 милиона евро

Десетки имоти са конфискувани от испански съдилища в рамките на разследване за възможно пране на пари във връзка с голяма корупционна афера в Русия, съобщи испанската полиция.

Става въпрос за 75 имота на обща стойност 25 милиона евро, се казва в съобщение на полицията. Сред тях са „луксозни жилища“, придобити от „хора от руски произход“, добави тя.

Според следователите въпросните имоти са придобити с пари от мащабна афера за данъчни измами, разкрита преди близо 15 години в Русия – „аферата Магнитски“, в която са замесени няколко руски служители от онези времена.

Разследването, проведено съвместно с Европол, извади наяве съществуването на „мрежа“, съставена основно от руски граждани, заподозрени, че са получили „средства чрез измами за придобиване на недвижими имоти“, се казва в прессъобщението на испанската полиция.

Разследването доведе до ареста на един човек на остров Тенерифе в испанския архипелаг Канарски острови, както и до конфискацията на два луксозни автомобила и около 20 банкови сметки.

Испанската полиция, която поиска информация от 12 държави чрез европейската съдебна агенция Евродюст, уточни, че не изключва и други арести във връзка с това разследване.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Шишков коментира промени в ЗУТ
  Шишков коментира промени в ЗУТ

  Фактите и проблемите, които продължаваме да констатираме от предишния служебен кабинет, са свързани с възложеното от държавата строителство, което се е превърнало в незаконно заради

 • Създадоха материал-хамелион за строителството
  Създадоха материал-хамелион за строителството

  Изследователи от Чикагския университет са разработили подобен на хамелеон строителен материал, който променя инфрачервения си цвят и количеството топлина, което поглъща или отделя, в зависимост

 • Празнуваме метрото с конференция в УАСГ
  Празнуваме метрото с конференция в УАСГ

  С международна конференция на тема “Иновативни архитектурни, конструктивни и технически решения при строителството на метрополитени“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще празнуваме

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us