АГКК с нов шеф

Вторник, 27 Януари 2015

Инж. Светослав Наков поема Агенцията по геодезия, картография и кадастър, съобщиха от регионалното министерство късно вечерта в петък. Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е освободен досегашния изпълнителен директор инж. Валентин Йовев. Агенцията вече ще се ръководи от инж. Наков, който досега беше шеф на Служба по геодезия, картография и кадастър за Софийска област.

От министерството на регионалното развитие подчертават, че инж. Наков е практикуващ експерт по създаване и поддържане на кадастрални карти и кадастрални регистри, като има и опит в частния сектор. Той е магистър със специалност „Маркшайдерство и геодезия“ от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

В съобщението на МРРБ се казва, че приоритет на новия шеф ще бъде обезпечаването на по-голяма част от територията на страната с кадастрална карта с по-добро качество. Очакванията са по-доброто качество на кадастралните карти и регистри да намали възможностите за измама при сключването на сделки за имоти и да подобри условията за реализирането на инвестиционния процес в страната, се казва в съобщението на МРРБ.

Като друга основна задача пред инж. Наков от МРРБ отбелязват работата за въвеждане на e-government и по-качествено електронно обслужване на гражданите и бизнеса. Целта е да се намалят опашките в службите по картография и кадастър и да няма пряка връзка между потребител и служител, с което ще се ограничат условията за създаване на корупционни практики.

Прочетена 3154 пъти Последно променена в Вторник, 27 Януари 2015 12:00

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.