Фандъкова и Нанков откриха работната седмица на FIG

Понеделник, 18 Май 2015

Работната седмица на Международната федерация на геодезистите (FIG) бе официално открита днес сутринта от кмета на София Йорданка Фандъкова и от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Със закъснение заради задръстванията в софийския трафик Йорданка Фандъкова се появи малко преди края на откриването и поздрави събралите се 2000 геодезисти от цял с добре дошли в зелената София. Кметицата показа завидни познания за историята на Международната федерация на геодезистите, като припомни, че федерацията е създадена през 1878 г. – годината на българското освобождение и подчерта, че това е една от най-старите световни неправителствени организации. Малко преди това зам.-министър Николай Нанков представи видеообръщението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, което бе изслушано с интерес от всички присъстващи в зала 3 на НДК. В словото си Лиляна Павлова изнесе кратък урок за важността на геодезията и поздрави гостите, като допълни мотото на срещата на английски “From the Wisdom of the Ages to the Challenges of Modern World” с думите „Preserve the Past and Build Ahead ”. Последва обръщение от директора на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Светослав Наков, който очерта важността на кадастъра за икономиката. Президентът на FIG Криси Поциу приветства домакините и подробно описа предизвикателствата пред геодезията в новия свят.

Председателят на камерата на инженерите по геодезия Ангел Янакиев и конгресният директор Златан Златанов поздравиха гостите и им пожелаха успех в работата и приятно прекарване в София. Откриването завърши с изпълнение на шопски танци, които предизвикаха голям интерес и внесоха настроение сред чуждестранната публика.

Програма на работната седмица:

http://www.fig.net/resources/proceedings/fig_proceedings/fig2015/techprog.htm

Прочетена 1923 пъти Последно променена в Понеделник, 18 Май 2015 10:23

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.