Онлайн консултанти по ЗУТ

Вторник, 19 Януари 2016

ДНСК предоставя възможност за онлайн регистриране на консултанти по ЗУТ и за получаване на информация за наложени санкции по ЗУТ. Целта е подобряване на качеството на предоставяните административни услуги от органите на ДНСК, икономия на време и разходи на гражданите и юридическите лица. Електронната услуга включва не само издаване на удостоверение за вписване в регистъра, но и отразяване на настъпили промени в съдържанието на издадено удостоверение/лиценз в т.ч. и в списъка на правоспособните физически лица, както и продължаване на срока на издадено удостоверение/лиценз.

Попълваните образци и изискващите се документи към тях за заявяване на електронната услуга са идентични с тези, които се подават и при предоставянето на административната услуга с посещение на Центъра за обслужване на клиенти на ДНСК.

Заявлението се попълва онлайн на сайта на ДНСК – www.dnsk.mrrb.government.bg, раздел „Е-услуги“. Към заявлението като файл се изпращат и сканираните документи, съгласно изискванията на чл.8, ал.2 от Наредба №РД-02-20-25 от 03.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор. Същите са подробно изброени при описанието на административната услуга на сайта на ДНСК в раздел „Административни услуги“.

Образецът за заявяване на електронната услуга за издаване на удостоверение на юридически лица и еднолични търговци за извършени нарушения по Закона за устройство на територията се попълва онлайн като към него не се изискват допълнително други документи.

Желаещите и притежаващи електронен подпис граждани, могат да се възползват от предоставените електронни услуги, като посетят сайта на ДНСК – www.dnsk.mrrb.government.bg, раздел „Е-услуги“.

Това може да бъде направено в удобен за ползвателите час, независимо от работното време на ДНСК.

Прочетена 1371 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.