Павлова се срещна с „Да спасим Карадере“ за Общия устройствен план на Бяла

Сряда, 22 Юни 2016

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с екип от министерството обсъдиха процедурата за изработване на Общ устройствен план на община Бяла с представители на Гражданска инициатива „Да спасим Карадере“.

Павлова увери присъстващите, че ще се предприемат всички законосъобразни действия, така че плажът да не бъде застроен и ще бъде препоръчано на кмета на община Бяла да наложи забрана за строителство до влизането в сила на Общия устройствен план.

Изработването му ще бъде възложено от МРРБ, като това може да стане до средата на юли, ако от общината отразят в срок направените забележи по проекта на заданието. Спазването на екологичното законодателство ще бъде заложено в изработването на проекта, както и изготвянето на екологична оценка, която ще бъде подложена на широко обществено обсъждане.

По време на срещата бяха обсъдени и въпроси свързани с кадастъра на екоплажа. „Карадере“ попада в землищата на две населени места - гр. Бяла и с. Самотино, последното от които вече има одобрена кадастрална карта от края на февруари. След влизане в сила на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие от отговорната институция, в лицето на Министерството на туризма, трябва да заявят издаване на скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, за да може да бъде издаден акт за изключителна държавна собственост.

В допълнение страните в разговора се споразумяха представители на инициативата да се включат в работна група за разглеждане и предложения за изменение на Наредба № 8/2001 г. за обема и съдържанието на устройствените планове и в Наредба № 3/2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, за да да отговаря на съвременните екологични изисквания.

Прочетена 583 пъти Последно променена в Сряда, 22 Юни 2016 10:35

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.