Шеста международна конференция по картография и ГИС в Албена

Петък, 15 Юли 2016

Над 200 участници от 40 държави от всички континенти пристигнаха през юни в курорта Албена, за да участват в Шестата международна конференция по картография и ГИС, организирана от Българската картографска асоциация (БКА). Представители на Албания, Армения, Австрия, Белгия, Бразилия, Китай, Кипър, Хърватия, Чешката република, Египет, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Индия, Индонезия, Италия, Япония, Мексико, Мароко, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Испания, Турция, Великобритания, САЩ и др. обмениха опит по различни теми и на Семинара по ранно предупреждение и управление на кризи, който традиционно се провежда под патронажа на Н.Пр. Посланика на Чешката република за България - Душан Щраух.

По традиция, няколко комисии на Международната картографска асоциация (ICA) вече провеждат своите годишни срещи по време на черноморската конференция. Тази година това ще бъдат: Комисията по картни проекции с председател проф. Миленко Лапин от Хърватия; Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи с председател проф. Милан Конечни от Чешката република; Комисията по картография и децата с председател Карла де Сена от Бразилия и Комисията по използване, потребители на картографията с председател Кристин Омс от Белгия.

Паралелно с конферентните сесии се проведе среща на участниците в програмата COST „Mapping and the Citizen Sensor” и Interactive workshop on “Designing and Conducting User Studies.

Гости на Българска картографска асоциация (БКА) в Албена бяха проф. Ласло Зентай от Унгария, Генерален секретар на МКА и проф. Лижу Менг от Техническия университет в Мюнхен и Александър Тодоров от HERE Ltd.

Прочетена 592 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.