Печат на тази страница
Новините

Представиха скафандърът за мисията Mars One

Сряда, 16 Ноември 2016

Компанията Mars One представи проекта за скафандър, който ще носят хората на едноименната мисия, имаща за цел да изпрати хора на Червената планета през 2026 г. Специалното облекло ще предпазва колонизаторите от екстремните условия на Марс. Скафандърът ще бъде под налягане и ще включва удароустойчива каска с прозрачна част.

За направата му ще се използват материали подобни на тези на космонавтите изследвали Луната, а дизайнът му е съобразен с новите предизвикателства в лицето на червения прах на Марс.

Костюмът ще се състои от много взаимозаменяеми части и ще трябва да предпази бъдещите изследователи на Марс от животозастрашаващата радиация. Космическите колонизатори ще разполагат и с 3D принтери, за да могат да подменят сменяеми части като нитове и болтове, и дори тъкани използвани за конструиране и поддръжка на скафандъра.

Mars One има за цел да изпрати 24 изследователи до четвъртата планета в рамките на следващите 10 години. Проектът ще се финансира частично от риалити предаване за мисията.

Прочетена 580 пъти