Печат на тази страница
Новините

Публична лекция за градските пространства от Gehl Architects

Понеделник, 27 Март 2017

Тази седмица екип на датското архитектурно бюро Gehl Architects ще посетят столицата по покана на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община Здравко Здравков. Едно от най-значимите имена в граското планиране ще консултира Столична община за изработването на визия за развитие на публичните пространства в централната градска част.

Тъй като темата касае не само специалистите в областта, а и гражданите, на 30-ти март ще се проведе публична лекция, посветена на качествените обществени пространства в градовете. Тя ще се състои в зала 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) от 18 часа.

Самият основател на Gehl Architects – Ян Геел посети България през изминалата година отново по покана на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Геел е участвал в консултирането на градове като Копенхаген, Стокхолм, Лондон, Мелбърн, Сан Франциско и Ню Йорк за подобряване на обществените пространства и преход от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт.

Прочетена 799 пъти