Министър Николай Нанков: Наш основен приоритет ще бъдат програмата за саниране и водната реформа

Четвъртък, 04 Май 2017

По време на церемония за приемане на поста министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков очерта приоритетите на ведомството под негова опека. На първо място той постави програмата за саниране. Водната реформа, въвеждането на тол такса, изпълнението на ОП „Региони в растеж“, кадастърът, строителният контрол и устройството на територията са също сред приоритетите на министър Нанков:

„Наш основен приоритет ще е да продължи програмата за саниране. Трябва да завършим водната реформа, кадастъра, строителния контрол и устройството на територията. С поне същите темпове ще продължим да отстояваме националните интереси в областта на пътната инфраструктура.“

Като свои приоритети министър Нанков определи още подобряването на състоянието на пътната мрежа в Северна България, доизграждането на АМ „Хемус“, завършването на АМ „Струма“, подготовката за следващия програмен период за европейските програми.

В краткосрочен план през следващите дни предстои да се сформира екипа на министерството на регионалното развитие и благоустройството и запознаването със свършеното в мандата на служебното правителство, заяви министър Николай Нанков.

Министърът подчерта, че ще разчита на експертизата и помощта на екипа на министерството и коментира, че работата му като част от него в рамките на два мандата го прави оптимист по отношение изпълнението на предстоящите задачи.

Досегашният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов благодари на екипа на министерството и обяви, че предава отчета за свършеното през мандата на служебния кабинет на министър Нанков.

Попниколов информира, че е постигнат напредък по отношение на поставения съвместно със служебния вицепремиер Малина Крумова приоритет относно доизграждането на АМ „Струма“, като апликационните форми за Лот 3.1., Лот 3.3 и тунел „Железница“ от нея са одобрени от JASPERS като реално са отключени европейските средства за тях. Той пожела на Николай Нанков тези обекти да бъдат завършени като строителство и да бъде изготвена апликационна форма и за Лот 3.2 през мандата му.

Прочетена 1100 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.