Обявена е обществена поръчка за изработване на Общ устройствен план на Община Бяла

Понеделник, 05 Юни 2017

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви обществена поръчка за изработване на Общ устройствен план на Община Бяла, област Варна, и на екологична оценка към него. Това се налага, тъй като изработеният по възлагане на МРРБ през периода 1996-1997 г. план не е актуален.

През 2004 г. с решение на Общински съвет – Бяла е изготвен и приет проект за актуализация на действащия териториалноустройствен или общ устройствен план. Той е приет без задължителните процедури по реда на законите за опазване на околната среда, за биологичното разнообразие и за защитените територии, като предвижда цялостно урбанизиране на крайбрежната зона и значителни територии за създаването на нови курортни и вилни зони.

Настъпилите промени в устройствените условия, степента на урбанизация, въведена с актуализацията на ТУП на Община Бяла, както и необходимостта от опазване на териториите с особена териториалноустройствена защита и осигуряване на екологичните параметри, налагат изготвянето на нов план.

С Общия устройствен план на Община Бяла, който трябва да изработи избрания изпълнител, ще трябва да се създаде оптимална пространствена и функционална планова основа за дългосрочно устойчиво устройствено развитие, при щадящо използване на природните ресурси и опазване уникалността на териториите и прилежащата акватория на Черно море.

За плана ще трябва да се изработи проект в две фази – предварителен и окончателен, съгласно планово задание за проектиране.

Предварителният проект ще бъде предоставен за обществено обсъждане и съгласуване със заинтересованите органи и трети лица, които има вероятност да бъдат засегнати от ОУП. Окончателният проект ще бъде изработен след издаване на положително становище по Екологичната оценка и оценката за степента на въздействие.

Прогнозната стойност на поръчката е 100 000 лв. с ДДС. Оферти могат да бъдат подавани до 17.30 часа на 10.07.2017 година.

Условията за изпълнение на поръчката са описани подробно в документацията, публикувана в секция „Профил на купувача“ на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Прочетена 291 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.