Консорциум „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“ ще изгражда тол системата за 150 млн. лв.

Сряда, 11 Октомври 2017

Консорциум „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“ е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. В дружеството участват: „КАПШ ТЕЛЕМАТИК ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД; „КАПШ ТЕЛЕМАТИК СЪРВИСИЗ“ ООД, Полша; „КАПШ ТРАФИККОМ“ ЕООД, Италия и „КАПШ ТРАФИККОМ ТРАНСПОРТЕЙШЪН“ ЕАД, Испания. Класирането на участниците в обществената поръчка е направено на база обявения критерий за оценка „икономически най-изгодна оферта“. Победителят е получил комплексна оценка от 100 точки, а другият допуснат до класиране участник „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“ е получил 74.27 точки. Като „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“ са предложили цена от 149 997 000 лв. без ДДС, а консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“ - 193 500 000 лв. без ДДС.

Тол системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка). Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов подписа обществената поръчка. решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков неведнъж е коментирал пред журналисти, че страната губи около 1,5 млн. лв. приходи на ден заради забавянето на тол системата.

Прочетена 421 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.