МРРБ: Темата за продажба на държавни имоти не стои на дневен ред

Сряда, 04 Юли 2018

В МРРБ е постъпило искане за утвърждаване на нов акт за изключителна държавна собственост на морски плаж „Слънчев бряг – юг“ в Община Несебър, въз основа на изменената кадастрална карта и кадастрални регистри, съгласно действащата нормативна уредба. По повод на това министър Николай Нанков коментира, че от министерството на туризма е изискано становище за уточняване на допълнително възникнали въпроси по темата. В този смисъл, въпросът за продажба на държавни имоти не стои на дневен ред, допълни той.

По повод изказване на зам.-премиера Валери Симеонов и във връзка с постъпили запитвания за законността на преместваеми обекти на плажната ивица в к.к. „Слънчев бряг“ по разпореждане на началника на ДНСК от месец март 2018 г. от РДНСК Югоизточен район е извършена проверка на място на плажната ивица в комплекса.

Министър Нанков обърна внимание, че народни представители от „Обединени патриоти“ са внесли промени в Закона за устройство на територията, според които от следващата година ДНСК ще има контролни функции по отношение на преместваемите обекти по плажовете в националните курорти. Към момента обаче, въпросът относно законността на такива обекти е в компетентността на общинската администрация.

Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в к.к. „Слънчев бряг“ без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър.

От тях 20 обекта са на територията на плаж „Слънчев бряг – юг“, 5 са на „Слънчев бряг – централен“ и 7 - на „Слънчев бряг – север“.

Това показват резултатите от извършената от ДНСК проверка на преместваемите обекти, поставени върху плажната ивица на морския курорт.

Проверката бе по заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в периода 11 – 13-ти юни тази година.

Прочетена 95 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.