EuroGeographics създава нов набор от данни, съвместими с INSPIRE

Четвъртък, 05 Юли 2018

EuroGeographics разработва нов основен референтен набор от данни, използващи геопространствена информация, съвместима с INSPIRE, от официални национални източници. Международната организация с нестопанска цел за европейските национални картографски, кадастрални и поземлени регистрационни органи (NMCA) подписа споразумение с Федералната агенция за картография и геодезия на Германия (BKG) за координиране на техническото производство и управлението на качеството.

Прототип, съсредоточен върху транспортните и хидрографските теми, ще бъде на разположение през есента на 2018 г. и ще следва пускането на първата версия на новия набор от данни през пролетта на 2019 г.

Изпълнителният директор на EuroGeographics Мик Кори заяви, че членовете им са направили значителни инвестиции в прилагането на директивата INSPIRE и в предоставянето на оперативно съвместимо съдържание. Представянето на този нов набор от данни е само един от начините, гарантиращи геопространствената информация.

Основният референтен набор от данни е част от по-широката визия на EuroGeographics за европейските услуги за местоположение, уникален и мощен източник на хармонизирана геопространствена информация от официални източници. След представянето на прототипа намерението е да се включат допълнителни теми като сгради или селищни зони, адреси и кота, както и да се осигури покритие за всички държави-членки на ЕС.

Прочетена 57 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.