Започнаха пробите на трамвайното движение по ул. „Граф Игнатиев“ в София

Сряда, 28 Ноември 2018

От днес сутринта започнаха 72 часови тестове за движението на трамваите по столичната ул. „Граф Игнатиев". Мотрисите няма да превозват пътници за периода на пробите. Ако по време на изпитанията бъдат открити проблеми, те трябва да бъдат отстранени от изпълнителя - фирмата "Джи Пи Груп".

„Очаква се комисия да приеме обекта, като едва след това ще може да коментираме качеството“, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Има готовност да бъде пуснато редовното трамвайно движение по линии 10, 12 и 18. По последна информация, публикувана на страницата на Центъра за градска мобилност, промените в маршрутите заради ремонта остават до 7 декември.

Започна премахването на част от строителните огради, за да се осигури достъп до жилищните сгради и търговските обекти, като продължава поставянето на настилки на пл. „Славейков“, пл. „Гарибалди“ и тротоарите към сградите, както и довършителни работи. Текат корекции на участъци, които са върнати за преработка от надзорната фирма и от Столична община. В градината на „Св. Седмочисленици“ се довършват настилките и се работи по озеленяването, а на пл. "Славейков" бяха засадени нови дървета. В събота и неделя беше поставена временна асфалтова настилка по ул. „Шишман“.

Ремонтът на ключовата улица и околните пространства започна на 7 май тази година, като трамвайното движение трябваше да бъде пуснато до средата на октомври. Поради забавяне на няколко пъти бе отлагано пускането на трамвайното движение. Цялостният ремонт трябва да приключи в началото на март. След това, ако има забавяне фирмата изпълнител ще дължи неустойка.

Прочетена 101 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.