Досегашният областен управител на Ловеч ще бъде назначен за шеф на АПИ

Сряда, 30 Януари 2019

Досегашният областен управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде пресслужбата на МРРБ. На днешното заседание Правителството реши Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост областен управител на Ловеч. На негово място правителството назначи Ваня Събчева.

Според биографията на Галин Терзийски, публикувана на интернет страницата на областната администрация Ловеч, той е poдeн нa 1 ceптeмвpи 1971 г. Имa иĸoнoмичecĸo и юpидичecĸo oбpaзoвaниe. Πpoфecиoнaлният мy път минaвa пpeз инcпeĸтopaтa нa Aгeнция пo зaeтocттa 1996 г. – 2002 г., Глaвнa инcпeĸция пo тpyдa - oт инcпeĸтop дo диpeĸтop нa инcпeĸция пo тpyдa – Лoвeч, 2002 г. – 2009 г., чacтeн ceĸтop – yпpaвлeниe нa пpeдпpиятия зa пpoизвoдcтвo нa мeтaлни издeлия, 2009 г.- 2014 г.

„Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави агенцията“, каза след заседанието министър Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. „Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура“, подчерта министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища. „Знаете,че работим усилено по завършването на АМ „Струма“, доизграждането на АМ „Хемус“ и работим за АМ „Европа“, каза още Петя Аврамова.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов, съобщи още Петя Аврамова. Тя подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.

Дoceгaшният пpeдceдaтeл нa УC нa AΠИ инж. Cвeтocлaв Глocoв пoдaдe ocтaвĸa пo нacтoявaнe нa пpeмиepa Бойко Борисов нa 9 янyapи зapaди xaoca пpи cтapтa нa пpoдaжбaтa нa eлeĸтpoннитe винeтĸи.

Прочетена 163 пъти Последно променена в Сряда, 30 Януари 2019 13:43

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.