Нов старт на конкурса за площад „Света Неделя“

Понеделник, 18 Февруари 2019

Столична община обяви отново конкурса за градоустройството на площад „Света Неделя" и прилежащите му публични пространства. Процедурата е публикувана в профила на купувача на Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична Община и е с предмет: „Ограничен конкурс за проект по ЗОП с предмет Разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад "Света Неделя", гр. София“.

Условията в рестартирания конкурс са значително по-облекчени. Кандидатите трябва да разполагат с екип, състоящ се от ръководител на екипа – архитект; урбанист; експерт – недвижимо културно наследство със специалност архитектура или археология; ландшафтен архитект и архитект. Освен това през последните 10 /десет/ години, считано от датата на подаване на заявлението за участие, кандидатите следва да са изпълнили минимум една услуга, която да е идентична или сходна с предмета и обема на обществената поръчка.

В първоначално обявения си вид конкурсът срещна недоволство в общественото пространство и професионалните организации заради много ограничаващите условия, изискващи голям оборот и обем на сходни обекти. Камарата на архитектите в България тогава се обяви против условията и след няколко писма към Столична община процедурата бе спряна.

Заявления за новобявения конкурс за площад „Света Неделя" ще се приемат до 8 май 2019 г. До най-много 11 участници ще бъдат изпратени покани за разработки на проекти.

Пълна информация за начина на кандидатстване и условията на конкурса се намират на интернет страницата https://svetanedelya.com/ и в профила на купувача на НАГ (СО).

Прочетена 159 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.