Нанков отговори на БСП за асфалта

Сряда, 28 Август 2019

Агенция „Пътна инфраструктура“ по никакъв повод не е отказвала достъп или информация по отношение на проверката на пътни участъци, която депутати от БСП поискаха да се инициира. Агенцията не е отказвала независима експертиза, има нормативи и процедури, които трябва да се спазват, дори от депутатите на БСП.

Това заяви на пресконференция днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по повод заявеното по-рано от представители на БСП. Нанков допълни, че в рамките на цял месец – от 30 май до 27 юни т.г., на 11-те народни представители от „БСП за България“, поискали информацията, беше предоставен пълният обем документация. Но никой от тях не се възползва.

По отношение на духовития коментар, че асфалт не се яде, а се краде, нека Свиленски да потвърди обвиненията си с факти. Но понеже може да прави само внушения и спекулации, нека малко почете и си припомни други обективни факти и обстоятелства, каза Николай Нанков. “За да не съм голословен като него, съм приготвил справка: 2007 г., управлява Тройната коалиция, първата година, когато стартират европейски фондове. По ОПРР 8 пътни отсечки, разпределени в 6 лота, 170 км са търгувани за малко над 113 млн. лв. Договорите са сключени през 2009 г., в края на мандата на Тройната коалиция. Прекратяват се от първото правителство „Борисов“. И за същите участъци, плюс нови 10 км добавени, търгувани 2010 и 2011 г. и сключени договори след това, при по-скъпи цени на асфалта, работната сила, инфлация и т.н. – 63 млн.лв. за над 180 км“, добави Нанков.

Иван Досев – член на Управителния съвет на АПИ, отбеляза, че агенцията е експертна структура и не е коректно името ѝ да се използва за правене на недостоверни внушения. По отношение на поисканата от народни представители от левицата технически справки той коментира, че е осигурен пълен достъп до тях -, обяснителни записки, количествени сметки, сертификати за вложени материали и др. Инж. Досев допълни, че ненужно е изхабен голям ресурс на АПИ за подготовка на огромен обем информация, която никой от поискалите я не я е използвал.

Прочетена 141 пъти Последно променена в Сряда, 28 Август 2019 05:40

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.