Платформа лови крадците на тотални станции

Петък, 13 Септември 2019

Нова възможност за платформа за проследяване на тотални станции предоставя фирмата Leica Geosystems, която е част от Hexagon. Платформа за проследяване на откраднати или загубени активи LOC8 играе важна роля за възстановяването на откраднати тотални станции от типа TS16.

Според статистиката става ясно, че през последните години кражбата на тотални станции се увеличава и по този повод технолозите са взели мерки.

Използвайки GPS проследяване в реално време, платформата LOC8 проследява движението на произведени от фирмата инструменти. Системата минава границите на обикновеното проследяване и дава възможност за дистанционно заключване или отключване на тоталните станции чрез приложение или уеб акаунт. Допълнително възпирайки кражбите, LOC8 също използва GeoFences, за да предупреди незабавно собствениците, ако инструмент е сменил местонахождението си от предварително зададена определена област от собствениците.

„Кражбата на геодезическо оборудване се е увеличила значително, което кара всички в бранша да предприемат действия и да осигурят по-добри, по-безопасни работни практики и среда“, казва Марк Франсис, мениджърът на сегмента за геоматика на Leica Geosystems за Обединеното кралство и Ирландия. „Иновации като LOC8 дават възможност на Leica Geosystems да се изправи срещу кражбата и да промени възприятието, че нашето оборудване е мека цел, като същевременно увеличава вероятността полицията да почука на вратата на извършителя.“

Прочетена 136 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.